2005-2020

I 2005 var VSB ca 500 medlemmer

I 2020 er VSB ca  1250 medlemmer, heraf ca 275 piger

Frem til 2008 er pigefodbolden stort se ikke eksisterende efter en storhedstid start 90'erne.

I 2008 starter årgang 2000/1 op og derefter et par år senere årgang 2003 hvorefter hver årgang startes op kontinuerligt. Pigeafd rundede 150 medlemmer i 2014. I 2018 er pige afd vokset til 275 piger. Fra 2019 stiller VSB igen med et kvinde senior hold af årgang 2000-2003 piger. Både årgang 2003 og årgang 2007 har repræsenteret VSB i Øst 2 rækker. Styrken i VSBs pigefodbold er nu nøjagtig ens forhold for drenge og piger. Det slår igennem i alt fra træner normering, udstyr, træningstider, etc. Og sprogbrug således at der nu altid er tale om feks Senior HR og Senior KV.

Drenge/Herre fodbold

Efter nogle år i Danmarksserien med en presset sæson i 2017/2018, hvor spillerne ønskede et trænerskifte midt sæson, og efter flere sæsoner med mange skiftende spillere, som kom forbi VSB i korte perioder og aldrig opnåede særlig VSB tilknytning, rykkede VSB i sommeren 2018 til Sjællandsserien og så videre til Serie HR 1 i sommeren 2019, i perioden med meget få ungdoms VSB'ere på holdet. De unge flytter til byen, og der er mange klubber, der kæmper med forskellige mere eller mindre rimelige midler om at lokke spillerne til at fortsætte uden for København. I VSB har strategien siden 2015 været at sikre udvikling af ungdommen for derved at sikre at en stor andel af vores egne ungdomsspillere fra u19dr og u17dr fortsætter op på Senior HR 1 og 2 som værdsætter VSB. Det betyder, at vi stiller med et meget ungt team i Senior HR - gennemsnitsalderen er ca 20 år, og niveauet af vores u17dr og u19dr i stor stil bestemmer niveauet for Senior HR 1, da der ikke "købes" spillere fra andre klubber. Samtidig er satsningen på ungdomsårgangene også slået igennem således at VSBs ungdomsspillere ønskes videre på Senior HR 1

Efterskole er blevet et hit i Virum og omegn så det gør stort indhuk i 9-10 klasserne og derved udfordrer holdene i de årgange. Heldigvis kommer en del tilbage plus vi oplever stor tilgang fra nye spillere der går på VG.

Fra 2013 og fremefter satses benhårdt på at udvikle VSBs egen træner pipeline således at mange 13 årige føl sættes igang som ungtrænere.

I de følgende år udklækkes disse som fuldgyldige trænere med C licens kurser, B licens kurser eller M licens kurser.

Langsomt øges det fodboldfaglige niveau og udviklingen af spillerne. I 2020 har VSB derfor 1. hold i Mesterrække i alle årgange og scoutsene har travlt med at følge VSBs hold.

Pga det generelle høje niveau af udvikling af dygtige fodboldspillere i mange klubber og en meget tidlige udskilning af talenter der rykker til licens klubber, er det en præstation som ikke-licens klub at have hold i mester rækker. Fokus for VSB er fortsat at højne det fodboldfaglige niveau så udviklingen for spillerne matcher det bedste niveau.

Træner normering, specifiktræning, trænercoaching, etc er alle midler til at løfte niveauet.

Klubnyt 27. november kl. 10:58
Instagram og facebook - se alle de sjove og spændende opslag
29. oktober kl. 19:56 Virum-Sorgenfri Boldklub bliver en del af Det Blå Fodboldnetværk
26. oktober kl. 08:28 24/10: Nyt vedr corona restrikstioner