Menu

Markante VSB ledere og trænere

Markante ledere og trænere

En forudsætningen for VSB's beståen er, at forskellige ledere og trænere op gennem tiden har ydet en uvurderlig indsats i bestræbelserne på at skabe de nødvendige rammer for, at medlemmerne, store som små, har kunnet dyrke deres fodbold her i Virum-Sorgenfri området. At blive udnævnt til æresmedlem i VSB er den største hæder, et klubmedlem kan tildeles, og det er da også kun ganske få personer, der indtil i dag har opnået denne høje anerkendelse fra klubbens side. Sophus Olsen, Viggo Hansen, Bent Frederiksen, Poul Nielsen og Svend "Semper" Hansen er i tidens løb blevet tildelt hæderen.

Sophus Olsen kom til klubben så tidligt som i 1924, hvor han dels indtrådte i bestyrelsen som kasserer og samtidig fik overdraget det hæderfulde hverv at bestyre og vedligeholde klubbens eneste bold. Sophus Olsen havde en stor kærlighed til ungdomsfodbold og fungerede da også fra starten af sin klubkarriere som træner for klubbens daværende juniorhold og lagde måske allerede dengang kimen til det, der i dag er VSB's varemærke: talentudviklingen. Udover en meget engageret indsats for ungdommen i klubben, fungerede Sophus Olsen som klubbens kasserer i hele 20 år frem til 1944, og i forbindelse med klubbens 25 års jubilæum i 1946 blev han udnævnt til æresmedlem.

Viggo Hansen befandt sig i Virum Boldklub, da Sophus Olsen i 1924 dukkede op. Hvornår Viggo Hansen gjorde sit indtog i klubben vides ikke. Sammen med Sophus Olsen fik han hurtigt samlet de unge mennesker. Viggo fungerede som ihærdig leder og træner i 20'erne, og i 1931 blev han ligeledes bestyrelsesmedlem frem til 1934. 1 1936 og et par år frem, indtrådte han atter i bestyrelse, denne gang som næstformand. Det blev til yderligere en kort bestyrelsesperiode fra '44 til '45. I al denne tid udførte Viggo Hansen et kæmpe stykke frivilligt lederarbejde for Virum Boldklub. Han blev ligesom Sophus Olsen udnævnt til æresmedlem i forbindelse med 25 års jubilæet i 1946.

Bent Frederiksen kom til Virum Boldklub som træner i 1958 fra Lolland - og sikke en entre. Allerede ved førstkommende generalforsamling blev han valgt ind i klubbens bestyrelse som ungdomsleder, en post han bestred i hele 17 år frem til 1975. Herefter gled han over som herreseniorleder - ligeledes en post han bestred i 17 år frem til 1992. Siden da fungerede han i en årrække som holdleder for klubbens talentfulde danmarksseriehold. Bents utrættelige og engagerede indsats i klubben er blevet tildelt flere hædersbevisninger. Første gang var i 1974, hvor han fik Lyngby Taarbæk Kommunes idrætslederpris, derefter SBU's æresnål i 1981, i 1988 blev han tildelt Danmarks Idræts-Forbund's æresnål, og i 1990 fik han Leo Danins rejselegat. Bent Frederiksen blev udnævnt til æresmedlem i VSB i forbindelse med klubbens 60-års jubilæum i 1981

Poul Nielsen meldte sig ind i Virum Boldklub som juniorspiller i 1932 og blev senere en særdeles engageret leder. I året 1957 valgtes han ind i bestyrelsen som kasserer og var således med til at indvie det nye stadion på Kaplevej samme år. Samtidig med sit store arbejde for klubben, bestred han posten som formand for omegnsklubbernes Old Boys Forening. Poul Nielsen var medlem af VSB's bestyrelse som kasserer i 14 år frem til 1971. I forbindelse med 60-års jubilæet blev han, ligesom Bent Frederiksen, udnævnt til æresmedlem i VSB.

Svend "Semper" Hansen meldte sig ind i Virum Boldklub som seniorspiller i 1930, hvor han fungerede som krumtap og halfback på klubbens bedste hold i mange år. Det blev også til 5 år i bestyrelsen fra 1942, to af årene som næstformand. Efter endt spiller- og lederkarriere udmærkede "Semper" sig ved at være fast inventar til 1. herreseniors kampe, hvad enten de foregik på hjemme- eller udebane, helt frem til starten af 90'erne. "Semper" blev udnævnt til æresmedlem i 1986.

Bent Schou Eskildsen har om nogen været manden bag Oldboys-sammenslutningen, som blev stiftet tilbage i 50'erne og var en sammenslutning af klubber i Nordsjælland. Sammenslutningen blev stiftet da det pt ikke var samme tilbud som idag for oldboys fodbold under DBU og tilhørende lokalunionerne (SBU, JBU osv)v Virum Boldklub som den hed dengang var hovedinitivtager til at starte sammenslutningen. Bent var dengang med og var det til få år siden og i alle årene fungerede han som kasserer! Desuden varetog Bent alene mand turneringsplanen både ude som indendørs - et kæmpe arbejde før EDB'en indtog i vor verden. Derudover var Bent  manden der skaffede sponsorer, premier mv til de utallige indestævner mm VSB har arrangeret. Bent er æremedlem.

Niels Johansson kom til klubben som ungdomsspiller i 1960 og spillede som senior en hel del kampe på klubbens 1. hold. Allerede som ung seniorspiller blev han valgt ind i bestyrelsen og konstitueret som sekretær, en post han bestred frem til 2014. "Mr. VSB" er bestemt et passende øgenavn til Niels, der med et fantastisk engagement stadig bidrager væsentligt til, at rammerne i klubben er på plads. Niels blev i 1987 hædret for sin indsats med tildelingen af SBU's æresnål ved klubbens 75-års jubilæum i 1996, hvor han også blev udnævnt til æresmedlem i VSB. I 2001 modtog han således også DBU's sølvnål i forbindelse med klubbens 80 års fødselsdag.

 

Af andre ledere, der gennem tiden har betydet meget for klubbens virke, skal nævnes: Albert Madsen, K.M. Frisk og Helge Bulow (60'erne), Knud E. Svendsen og Børge Andersen (70'erne), Torben Smidstrup og Kenneth Havtorn (70'erne og 80'erne), Lis Svendsen (80'erne) og Henrik Hansen (90'erne).

 

Markante trænere

En stor del af spillerne i klubbens seniorafdeling er opdraget i klubben af klubbens nok mest markante træner, Jørgen "Slater" Madsen, som gennem sit mere end 30 årige virke i VSB har udviklet det ene store talent efter det andet, og mange er da også på vej i denne tid. Jørgen Madsen kom til klubben fra Lyngby Boldklub i 1966. Han har i tiden frem til i dag udviklet sig til at blive en af landets mest markante ungdomstrænere og skulle kriteriet for at kunne kaldes "en af landets mest markante trænere" alene baseres på sportslige resultater, ville han på baggrund af en høst på 2 danmarksmesterskaber og mere end 20 sjællandsmesterskaber uden tvivl kunne kalde sig "den mest markante i landet" gennem tiderne. Udover sin trænergerning har Jørgen Madsen også taget stor del i klubbens frivillige arbejde - en rigtig klubmand. "Slater" blev udnævnt til æresmedlem ved 75-års jubilæum i 1996.

Af andre markante trænere i VSB i nyere tid skal nævnes: Niels Berthelsen (herreungdom og damesenior), Bent Andersen (damesenior, herreungdom og herresenior), Jørgen Dyring (herresenior) og Steen Kristensen (herreungdom).

Klubnyt 09. oktober kl. 13:18
Lyserød lørdag for VSBs Fodbold Fitness Kvinder - fast tradition I år en 3.plads ud af 32 hold.
Klubnyt
Årgang 2012 - Debut ved Jyske 3-Bold Stævne.
Klubnyt
VSB nyt fra bestyrelsen
Klubnyt
VSB’s dygtige U11 fodboldpiger helt til tops i Jægersborg Cup
Klubnyt
Nyt senior 3 i VSB - lægger ud med at vinde 3-2 over FC Rudersdal
Kommende kampe
Oktober 2017
23.
mandag
17.00
AB
Herrer
U13
U13 Drenge 8-mands 1 (05) Efterår • Pulje 2
Akademisk Boldklub
Virum-Sorgenfri BK
Akademisk Boldklub
24.
tirsdag
18.30
Virum-Sorgenfri BK
Herrer
Senior
Serie 3 • Pulje 2
Virumgård kunstgræsbane
Lundtofte Boldklub
Virumgård kunstgræsbane
26.
torsdag
19.00
Hørsholm-Usserød IK
Herrer
Senior
Serie 3 • Pulje 2
Hørsholm Idrætspark Kunstgræs
Virum-Sorgenfri BK
Hørsholm Idrætspark Kunstgræs
28.
lørdag
10.00
Sengeløse GI
Herrer
U12
U12 Drenge 4 begyndere 8-mands (06) Efterår • Pulje 2
Sengeløse Idrætsanlæg
Virum-Sorgenfri BK
Sengeløse Idrætsanlæg
29.
søndag
10.30
Hareskov IF
Kvinder
U11
U11 Piger 2 8-mands (07) Efterår • Pulje 2
Birkevang
Virum-Sorgenfri BK
Birkevang
29.
søndag
12.00
Virum-Sorgenfri BK
Herrer
U13
U13 Drenge 8-mands 1 (05) Efterår • Pulje 2
Virum Stadion
Ledøje-Smørum Fodbold
Virum Stadion
29.
søndag
13.00
Karlslunde IF
Omklædning 5
Herrer
U19
U19 Drenge Mester (99-00) Efterår • Pulje 1
Karlslunde Stadion
Bane 2 (11-mands KUNST)
Virum-Sorgenfri BK
Omklædning 2
Karlslunde Stadion
Bane 2 (11-mands KUNST)
29.
søndag
14.00
Virum-Sorgenfri BK
Herrer
Senior
Serie 4 • Pulje 3
Virum Stadion
Brede IF
Virum Stadion
29.
søndag
15.00
TFC Odsherred
Herrer
Senior
Herre-DS • Pulje 2
Vig Idrætscenter
Virum-Sorgenfri
Vig Idrætscenter

Nyheder fra DBU

Nyheder fra DBU Sjælland