Menu

1921-1950

Stiftelsen og de første år 
Virum Sorgenfri Boldklub blev stiftet en aprildag i 1921 under navnet Virum Boldklub. Hvilken dato og hvilke personer, der var involveret i stiftelsen vides ikke, men rygtet siger, at det var en flok bønderkarle fra Dronninggårdskvarteret, som startede klubben. 
Den første formand man kender til, er Paul Petersen ("Paul Horn") i 1927. Som kun 17-årig formand drog han rundt på sin cykel og hvervede medlemmer, heriblandt den senere glimrende målmand Siegfred Mathiesen, til et klubkontingent på 25 øre om måneden. Paul "Horn" sad som formand frem til 1930. 
Allerede i 1924 var der dukket en særdeles dynamisk person op i skikkelse af Sophus Olsen, som fra start kom i bestyrelsen og fungerede som klubbens kasserer. Sammen med en anden energisk klubleder, Viggo Hansen, blev klubben samlet, så man på en god dag kunne mønstre både et herreseniorhold og et juniorhold. Man tilmeldte sig dog ikke turneringer før 1929, idet hjemmebanen på Virum Skole, som man havde benyttet siden 1921, var for lille. 
Alle kampe i tidsrummet 1921 - 1929 foregik ved invitationer fra forskellige omegnsklubber. 

Virum Boldklubs første år i turnering 
I 1929 flyttede Virum Boldklub hjemmebane til Brede Skolebane, der havde den rigtige størrelse, og samtidig indmeldtes klubben i Nordre Birk Boldspil Union. 
I 1932 vandt klubben B-rækken efter en særdeles spændende finaledyst mod naboerne fra Lyngby med 5 - 3. I 1935 flyttede Virum Boldklub hjemmebane igen, denne gang til Kongevejsskolen med gode omklædningsfaciliteter. Samme år blev klubben medlem af SBU, og allerede i første sæson vandt et efterhånden meget stærkt Virumhold B-rækken og spillede i de følgende 2 - 3 sæsoner i den sjællandske A-række lige op med bl.a. Lyngby's og Brede's 1. hold. 

Krigen og tiden lige efter 
Krigens rumlen i det fjerne i 1939 gav sig udslag i mange militærindkaldelser, hvilket naturligvis skabte ustabilitet på klubbens seniorhold. Det var dog muligt at stille hold, men resultatet blev en tur i B-rækken. 
Takket være en god formand, E. Lynge Madsen, der kom til i 1943, kom der igen samling på tropperne, og Virum vendte i 1945 tilbage til A-rækken og var i årene der kom flere gange tæt på yderligere oprykning til mellemrækken. 
Udover at være formand videreførte Lynge Madsen efter 1944 ungdomsarbejdet, som især Sophus 01sen og Viggo Hansen siden 20'erne havde fået opbygget. Juniorerne havde i denne periode vundet adskillige kredse, og en enkelt gang nåede et af holdene helt frem til semifinalen om sjællandsmesterskabet. 
E. Lynge Madsen var formand og ungdomsleder frem til starten af 50'erne. I 1950 nåede han og Siegfred Mathiesen sammen med et juniorhold helt frem til finalen om sjællandsmesterskabet, som tabtes 4 - 1 til Korsør.

Klubnyt 25. april kl. 20:42
Nyt æresmedlem VSB's nye æresmedlem Preben Önnerth
Klubnyt
21. marts kl. 16:42 VSB har indgået samarbejde med OK tank
Klubnyt
29. november kl. 15:33 Mød VSB`s nye senior 1 træner, Thomas Asacanius
Klubnyt
01. november kl. 14:16 Social grill samarbejde
Klubnyt
05. oktober kl. 11:44 VSB’ Fodbold Fitness herrehold spiller stort set kun landskampe
Luk