Menu

Sportslige ambitioner

VSB er en konkurrenceklub, en ambitiøs fodboldklub, der til enhver tid har som mål at udvikle klubbens spillere, klubbens hold og klubbens trænere i en sportslig og fodboldfaglig positiv retning. 
VSBs værdisæt gennemsyrer vores tilgang til fodbold.
Vi prioriterer fastholdelse og kontinuitet på det enkelte hold og ønsker at resultater opnås ved at optimere og udvikle på de spillere klubben har, således at holdfølelsen og sammenholdet, er det der driver spillerne.

 

Bredde og Talent

Vi vil gerne udvikle mange spillere og sikre, at mange børn i lokalområdet spiller og bliver ved med at spille fodbold gennem hele deres ungdom og liv.

Spillere er først modne i 14-15 års alderen - dvs. først der ses det for alvor, om spilleren har et specielt talent. Talent forveksles til tider med tidlig fysisk modenhed. Det er afgørende for VSB at sikre, at sene talenter ikke stopper med at spille fodbold. Omvendt skal tidlige talenter også udfordres tidligt. Den balance skal vi hele tiden sikre. Vi lægger vægt på ikke at adskille i for faste grupperinger for tidligt, fordi erfaringsmæssigt ødelægger det muligheden for at samle trupper senere, når der er frafald. Spillerne skal udfordres med udgangspunkt i deres nuværende fodboldmæssige niveau ved at 50% matche, 25% overmatche og 25% undermatche dem med holdkammerater i træning og også nogen gange til kamp. Spillerne skal forblive fleksible i forhold til at spille kampe på forskellige niveauer.  Ingen må blive for ”fine” til at spille med andre spillere i sin årgang uanset forskelle i niveau. Nogen starter som 4-årige og andre som 10-årige, og det skal vi rumme på en årgang.

 

Derfor er det vigtigt, at forældre melder sig som trænere på alle spiller niveauer. VSB tilbyder diverse trænerkurser og kan tilbyde coaching fra de mere erfarne trænere i klubben. Man kan godt starte fra nul viden om fodbold, det kræver selvfølgelig en indsats for at opbygge noget viden. Vores erfaring er, at det nogen gange er svært at få 2. og 3. holdsforældre til at melde sig som trænere, men det er nødvendigt, og det er sjovt. Også når spillerne er 15-18 år er der behov for jer.

 

Særlige talenter skal også udfordres og have den bedst mulige træning og videreudviklingsmulighed i VSB. Vi prioriterer fastholdelse i VSB for at sikre, at mindre børn spiller i deres nærmiljø og ikke skal køre langt, og at talentfulde spillere får tilstrækkelig udfordring og udvikling til at ville forblive i VSB så længe som muligt. VSB har et tæt samarbejde om talentudvikling med en superligaklub. Vi hyrer nogen gange eksterne elite trænere ind for at give et boost og inspirere vores egne trænere.


Pige/Kvinde fodbold:

Der er som sådan ikke forskel i vores tilgang til, hvordan vi træner i pigefodbold i forhold til drengefodbold. Reglerne er de samme, ønsket fra pigerne om at blive gode fodboldspillere er det samme. Trænerne tænker selvfølgelig forskelle i fysik og mentalitet ind i træningen og kampsituationer, hvis nødvendigt. Pigerne træner på rene pigehold, medmindre de selv ønsker at træne med drengene. Vores erfaring er at pigerne oftest foretrækker at spille på rene pigehold. Vi udfordrer de dygtigste piger ved, at de får mulighed for træning med en ældre pigeårgang, drengene  , specifik træning og målmandstræning. VSB er meget stærke på pigesiden, vi har en stor pipeline af piger, er en af de største pigeklubber op sjælland og kan derfor tilbyde pigefodbold både på højt niveau og bredde.

Luk